Мораториумът е отменен с мотива за повишаване на енергийната сигурност след

...
Мораториумът е отменен с мотива за повишаване на енергийната сигурност след
Коментари Харесай

Великобритания премахна забраната за фракинг

Мораториумът е анулиран с претекста за повишение на енергийната сигурност след войната в Украйна

Британското държавно управление удостовери през днешния ден, че анулира мораториума върху фракинга в Англия с аргумента, че това ще способства за усилване на енергийната сигурност след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи БГНЕС.

Министърът на бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи: " В светлината на противозаконното навлизане на Путин в Украйна и потреблението на силата като оръжие, укрепването на енергийната ни сигурност е безспорен приоритет и, както сподели министър-председателят, ще подсигуряваме, че до 2040 година Обединеното кралство ще бъде чист експортьор на сила.

" За да реализираме това, ще би трябвало да проучим всички благоприятни условия, с които разполагаме, посредством рандеман на слънчева сила, вятър, петрол и газ - тъй че е вярно, че отменихме паузата за осъществяване на всички евентуални източници на локален газ. "

Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика (BEIS) съобщи, че повдигането на възбраната значи, че бъдещите заявки ще бъдат обсъждани " при съществуване на локална поддръжка ".

Преди да пристъпят към рандеман на газ, разработчиците ще би трябвало да получат нужните лицензи, позволения и единодушия.

Министрите разгласиха и научния обзор на Британската геоложка работа за рандеман на шистов газ, който беше предоставен по-рано тази година.

BEIS съобщи, че в прегледа " се признава, че понастоящем имаме лимитирано схващане за геологията на Обединеното кралство и за шистовите запаси на сушата, както и за провокациите при моделирането на геоложката активност в относително комплицираната геология, която от време на време се среща в шистовите залежи в Обединеното кралство ".

Правителството твърди, че лимитираното схващане не би трябвало да бъде спънка за фракинга, а причина за продупчване на повече кладенци, с цел да се съберат повече данни.

" Ясно е, че се нуждаем от повече сондажи, с цел да съберем по-добри данни и да подобрим базата данни, и сме наясно, че някои разработчици желаят да оказват помощ в този развой ", се споделя в изказване на BEIS.

" Вдигането на паузата върху добива на шистов газ ще даде опция за събиране на тези спомагателни данни, като се построи схващане за ресурсите на шистов газ в Обединеното кралство и за това по какъв начин можем безвредно да правим рандеман на шистов газ в Обединеното кралство, където има локална поддръжка. "  
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР